21 Temmuz 2012 Cumartesi

Çörek Otu Yağı, Çörek Otu Yağı yapılışı, Çörek Otu Yağı nasıl yapılır, Çörek Otu Yağı tarifi, Çörek Otu Yağı nedir

Çörek Otu Yağı, Çörek Otu Yağı yapılışı, Çörek Otu Yağı nasıl yapılır, Çörek Otu Yağı tarifi, Çörek Otu Yağı nedir






1. Yöntem: 

Bir miktar taze çörek otu bitkisi (tohum değil) iyice kıyıldıktan sonra bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir.
Şifalı Otlar Kitabı

2.Yöntem

30 gr. öğütülmüş çörek otu tohumu, 200 gr. zeytinyağı ile karıştırılır. 7 gün bekletilir ve süzülür. Süzme işlemi çok küçük gözenekleri olan bir süzgeç ile yapılmalıdır (3 - 4 kat tülbentten geçirilerek süzülebilir). Sonra bu karışımı yemeklerde ve salatalarda sos veya günde 20 gr. alarak kullanabilirsiniz. Bu yağ ile ağrıyan eklemlere masaj yaparak, cilt bozukluklarında veya saçınıza sürerek kullanabilirsiniz.

Kullanmayınız !

Bu şekilde ürettiğiniz yağı kulak, burun ve göze damlatarak kullanmayınız. Çünkü ne kadar süzerseniz süzün yinede ufacık çörekotu parçacıkları süzme işleminden geçebilmektedir. Çörek otu tohumunun kabuğu mide asidine dayanabilmektedir , çiğnenmeden yendiğinde sindirilemeyen bir tohumdur. Bu sebepledir ki damlattığınız bölgede uzun müddet kalabilir veya tıkanmaya sebep olabilir.

Kaynak: http://www.coreklen.com/

0 yorum to “Çörek Otu Yağı, Çörek Otu Yağı yapılışı, Çörek Otu Yağı nasıl yapılır, Çörek Otu Yağı tarifi, Çörek Otu Yağı nedir”

Yorum Gönder

Yazılar Doktorların ve sitelerin yayınlarından derlenmektedir.Kaldırılması istenilen yayın 1 hafta içinde kaldırılır.Hiç bir hak talep edilemez ve sorumlu tutulmayız.Bildirim üzerine kaldırılacağı şartı ile yayın yapmaktayım.
Blogun İçeriği Sadece bilgilendirilmek için hazırlanmıştır ve herhangi bir tıbbi teşhis ve tedavi özelliği taşımamaktadır.
Blogger tarafından desteklenmektedir.